Дирк Новицки с два рекорда за една нощ 21.02 | 12:45

Немската звезда записа чадър №1000 в "лигата на извънземните" влезна в топ 20 на най-резултатните играчи в историята на НБА

От Краси Киров

Шампионът Далас Маверикс спечели домакинството срещу Бостън Селтикс с 89:73 като с това се бетонира на третото място в Западната конференция. Бостън, който игра без плеймейкъра си Рейжон Рондо и тежкото крило Кевин Гарнет, пък се свлече до 8-о място на Изток, записвайки 4-а поредна загуба и общо 16-а в лигата до момента.

Вечерта ще остане завинаги в паметта на немската машина Дирк Новицки, който записа две изключителни постижения тази нощ.

Първо направи страхотен чадър на гарда на гостите Ейвъри Брадли, което беше и негов чадър №1000 в "лигата на извънземните". След това при оставащи 6 минути до края на първата част отбеляза две точки, но бе и фаулиран от Пол Пиърс.

Новицки отбеляза от наказателната линия и влезна в топ 20 на най-резултатните играчи в историята на НБА. Той задмина легендата от 80-те години на "келтите" Робърт Париш, който има 4 шампионски пръстена (3 със Селтикс, 1 с Булс).

Двубоят се разви по вкуса на Далас, които без проблеми трупаха методично аванс, като в края на третата част бе стигнал 17 точки и бе напълно достатъчен за крайната победа. Селтикс пък изглеждаха изключително ялови в атака поради липсата на креативността на титулярния плеймейкър Рондо.

Новицки отново беше най-полезен за отбора си като реализира 26 точки и овладя 14 борби. Прекрасно включване от пейката отново направи Джейсън Тери, който записа 16 точки и 6 асистенции.

За Бостън над всички беше Пол Пиърс, който се отчете с 20, но липсата на Кевин Гарнет, и най-вече на Рондо се усети , и това доведе до загубата.

В друг интересен мач Лейкърс записа нов домакински успех този път над Портланд със 103:92. Домакините изковаха успеха още в първата четвърт, в която разбиха своя опонент с 29:7.

Отново над всички в срещата бе Коби Брайънт с 28 точки, а двамата големи при "езерняците" Пау Гасол и Андрю Байнъм завършиха с дабъл-дабъл (Гасол - 16 точки, 12 борби; Байнъм - 14 точки, 19 борби).

Това обикновено не стига в мачовете на Лейкърс за победа, но този път от пейката се включи страхотно Блейк, който реализира 17 точки, от които 5 тройки.

В "Медисън Скуеър Гардън" домакините Никс загубиха от Ню Джърси Нетс с 92:100 при завръщането на звездата Кармело Антъни.

Всички в залата мислеха, че звездната селекция на домакините няма да има проблем със своя съперник, но не така мислеше Дерън Уилямс, който записа рекордните за него през сезона 38 точки, от които цели 8 тройки, за да донесе успеха на "мрежите".

Антъни пък бе голямо разочарование за своя отбор, записвайки едва 11 точки за 37 минути игра. Джереми Лин записа отново силен мач и се отчете с 21 точки и 9 асистенции, а Амаре Студемайър записа 17.

Водещи

Най-четени