Днес ще стане ясен новият формат на "А" група 31.05 | 09:26

Очаква се елитната ни дивизия да има 38 кръга и да стартира на 20 юли

От Краси Киров

На 31 май, петък, от 14:00 часа в сградата на Българския футболен съюз на "Цар Иван-Асен II" 26 ще се проведе заседание на Изпълнителния комитет.

Представителите на медиите са поканени след 15:00 за пресконференция на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, съобщи официалният сайт на Централата.

Очаква се днес да бъдат приети радикалните промени във формата на провеждане на елитната дивизия на шампионата.

"А" група ще е от 38 кръга през новия сезон, който ще стартира на 20 юли. Първо ще бъдат изиграни 26 кръга от редовния сезон, а след това ще има още 12 плейофни кръга, като отборите ще бъдат разделени на две групи по 7.

Първите ще играят за титлата и участие в евротурнирите, а вторите ще се борят за оцеляването си в елита.

В двете седморки отборите ще играят отново по два пъти помежду си. Това обаче има и един недостатък, тъй като един отбор ще трябва да почива всеки кръг от плейофите.

В същото време обаче интригата в първенството се очаква да бъде много голяма, като вероятно ще има цели 4 дербита между Левски и ЦСКА.

Форматът за купата се очаква да остане непроменен, като ще се запази схемата с по два мача. Според запознати ТV7 ще продължи за излъчва мачовете от първенството, докато БНТ1 ще отговаря за Купата на България.

Водещи