Добри новини за българите в Сочи 21.02 | 15:10

Радослав Янков пребори вирус, а биатлонистите са амбицирани да се докажат

От Мариян Найденов

Добри новини дойдоха от лагера на българските олимпийци в Сочи 2014. Представителят ни в сноуборда Радослав Янков вече е напълно възстановен от вируса, с който се бореше в последните няколко дни, и днес тренира пълноценно на трасето за слалом.

Заниманието на Янков бе рано сутринта, защото утрешното състезание също е по това време. Надпреварата в дисциплината паралелен слалом стартира в 7:15 часа българско време.

Форматът на надпреварата е същият като на паралелния гигантски слалом – първо има два манша елиминации, в които сноубордистите се състезават за време и най-добрите попълват осминафиналната решетка.

Преди два дни Радослав Янков завърши на 25-то място от 32-ма участници в първото си изпитание на Игрите в Сочи.

Междувременно от лагера на тима ни по биатлон в Сочи 2014 дойде новината, че треньорите са решили да направят малка промяна в реда на щафетата ни с оглед по-доброто представяне на състезателите ни.

Промяната се състои в смяната на местата на Владимир Илиев и Иван Златев на втори и трети пост. Първи ще стартира най-опитният ни биатлонист Михаил Клечоров, а на последният четвърти пост ще бяга най-добрият ни състезател Красимир Анев.

"Не сме пробвали досега този ред, но се надявам той да се отрази положително на представянето ни. Днес провеждаме модели на тренировки, съобразно спецификата на предстоящото състезание. Момчетата са здрави и амбицирани да завършат Олимпиадата с най-доброто си представяне", коментира треньорът на биатлонистите Георги Фъртунов.

Стартът на щафетата е в събота от 16:30 часа българско време, като с нея приключват състезанията по биатлон в олимпийската програма.

Още за българите в Сочи може да прочетете в Sporta.bg.

Най-четени