Добро насторение в лагера на националите след победата 09.09 | 22:20

Вратарят Владо Стоянов призна за грешката при гола на Назаров

От iNews

Българските национали бяха много щастливи след победата над Азербайджан на старта на квалификациите за Евро 2016. "Лъвовете" постигнаха трудна победа с 2:1 като гости, а победния гол падна в последната минута и бе дело на Венци Христов. Преди това Мицански изведе напред "лъвовете" в 14-та минута преди Назаров изненада Владо Стоянов с далечен удар. Вратарят на националите призна за грешката за попадението на домакините.

Капитанът Ники Бодуров посвети гола на другия капитан на отбора Ивелин Попов, който пропусна мача заради контузия. Героят Венци Христов пък посвети попадението на новородения си син. В същото време президентът на БФС поздрави целия национален отбор и сподели, че се надява другите отбори в групата да загубят точки в Баку.

"Много труден двубой с оглед на времето и трудния терен. Нямаше да е честно ако не бяхме спечелили мача. Искам да посветя на Ивелин Попов тази победа и да му пожелая бързо възстановяване. Притеснения имаше от терена не толкова от нещо друго, а от самия терен. ние тренирахме игра с повече къси пасове, но се вижда че тук няма как да стане. Да си капитан на България е нещо съвсем различно и искам да благодаря за тази чест," заяви капитанът Бодуров.

"Много съм радостен и искам да посветя гола на моя син който се роди преди месец. Ужасно съм щастлив, че успях да реализирам победния гол. Ако изпълняваме указанията на треньора ще бъдем още по-добри. Мисля че добре се справихме днес, не беше отличено, но се справихме най-вече с оглед на тежкия терен. България има сили за нещо повече в тази група и се надявам да сме сред първите два отбора. Играем мач за мач без да правим сметки," добави щастливия Венци Христов.

"Много се радвам от победата. Имахме много контузени играч и трябваше да реализираме своите положения в този мач. Срещата можеше да завърши и по друг начин, но съм много доволен. Най-важното са трите точки и едно голямо Браво за момчетата. Футболът е мъжка игра. Те ни ритаха и ние също. Тези три точки са много важни. Не забравяйте, че последния ни мач от квалификациите е срещу Азербайджан. Мисля, че други отбори от нашата група ще губят точки тук," заяви Боби.

"Изключително важна победа, задължителна за нас. С оглед на играта напълно закономерно спечелихме. Нося вина за гола, в първия момент не видях топката. Всеки греши и на по-големи вратари са вкарвали голове. Благодаря на момчетата, че се вдигнаха и спечелихме", заяви Владо Стоянов.

Водещи

Най-четени