Добро представяне на българите в Световната купа по биатлон 02.03 | 18:07

Красимир Анев и Емилия Йорданова завършиха на 19-то място в своите дисциплини

От Краси Киров

Българинът Красимир Анев се класира на 19-о място в преследването на 12,5 километра от Световната купа по биатлон в Холменколен (Норвегия).

Анев допусна по една грешка в първата и в последната си четвърта стрелба и финишира за 36:40.3 минути.

Другият българин Владимир Илиев направи седем пропуска на огневия рубеж и завърши на 38-о място за 37:44.8 минути. Французинът Мартен Фуркад спечели надпреварата и записа 20-а победа в кариерата си за Световната купа.

Втори на 27.7 секунди се нареди представителят на домакините Тарей Бьо, който направи три пропуска. Руснакът Александър Логинов остана трети на 35.5 секунди също след три пропуска.

При жените Българката Емилия Йорданова също финишира на 19-о място в преследването на 10 километра на Световната купа в Норвегия.

23-годишната Йорданова допусна общо три грешки от положение легнал и финишира за 37:16.6 минути. Световната шампионка Тора Бергер триумфира в надпреварата. Представителката на домакините направи общо четири пропуска при четирите стрелби и финишира за 32:12.2 минути, за да запише 26-а победа в кариерата си за Световната купа.

Втора на 31.2 секунди финишира Мари Дорен Абер (Франция) с две грешки. Олимпийската вицешампионка в дисциплината Анастасия Кузмина от Словакия завърши трета с изоставане от 45.1 секунди след четири пропуска при стрелбата.

Водещи

Най-четени