Добро представяне на българите на европейското по снукър 27.03 | 15:19

Ивайло Пеков и Братислав Кръстев записаха страхотна победа над фаворитите за спечелването на турнира

От Краси Киров

Българите направиха много добро представяне в груповата фаза на продължаващото Европейско първенство по снукър в Букурещ, Румъния.

Двама от най-добрите ни играчи по снукър Ивайло Пеков и Братислав Кръстев записаха страхотна победа над фаворитите за спечелването на турнира – професионалиста Алекс Борг и съотборника му Дънкан Безина с 3 на 2 фрейма. Талантливите български играчи показаха солидна игра и не дадоха шансове на съперниците си.

България започна участито си на европейското първенство в "групата на смъртта".Нашите представители записаха победа над Румъния с 3 на 2 фрейма. След това българите доминираха напълно над опитния отбор на Германия като ги победиха с 4 на 1 партии.

По този начин България се класира в първите три отбора и премина в директните елиминации на турнира, които стартират в петък.

Представителките ни при нежния пол Николета Николова и Жана Митова също поднесоха някои изненади. Българките победиха Румъния и спечелиха точка срещу Франция. Момичетата ни продължават в надпреварата в груповата фаза като мачовете им предстоят.

Добрите шансове за класиране сред първите 6 отбора са налице пред младите ни състезателки на европейското по снукър.

Водещи

Най-четени