Доказателството, че Владимир Кличко не е непобедим (ВИДЕО) 16.11 | 10:17

Кубрат Пулев има реални шансове да победи световния шампион

От Беатрис Николoва

След мача с нашия боксьор Кубрат Пулев украинецът Владимир Кличко изглежда наистина непобедим. Доказателство за това е и фактът, че вече над 8 години той е световен шампион по бокс, имайки 63 победи, 53 от които с нокаут.

Трима боксьори обаче са победили по неоспорим начин украинеца. Първият, на който е вдигната ръката за победа, след мач с Кличко, е американецът Рос Пюрити. През 1998 г. той доминира в срещата и треньорът на Кличко Фриц Сдунек прекратява боя в единадесетия рунд.

Следващият, който е победил Владимир, е южноафриканецът Корнелиус Сандърс. На 8 март 2003 г. в Хановер, той изпраща два пъти на пода настоящият световен шампион още в първи рунд. След нови два нокдауна в следващия мачът е прекратен и Сандърс печели с технически нокаут.

Третата победа над Кличко става факт на 10 април 2004 г. в Лас Вегас в битка за вакантната титла на WBO. Боксьорът Леймън Брюстър отстъпва в първите четири части, но в петата се активизира и го поставя в безпомощно състояние до въжетата. След сериозния пердах, който отнася, украинецът издържа на крака преброяване до осем, но след гонга за края на рунда се отпуска на въжетата и срещата е прекратена. Вижте избрани моменти от трите загуби на Кличко във видеото, което следва.

 

 

Водещи

Най-четени