Доминацията на Себастиан Фетел продължава и в Индия 29.10 | 13:00

Световният шампион отвя конкуренцията и на новата писта "Буд"

От Михаела Ганчева

Световният шампион във Формула 1 Себастиян Фетел продължи доминацията си в квалификациите през сезон 2011 и си спечели първото място в стартовата решетка на Гран при на Индия.

След като даде най-добро време в третата свободна тренировка на "Буд" рано тази сутрин, Фетел закова хронометрите на 1:24.178 в последните секунди на Q3 и отново не остави шанс на конкурентите си. Това бе 13-ти полпозишън за талантливия германец през сезона, който му дава надежди утре да впише името си като първия победител във Формула 1 на индийска земя.

Второто място остана за пилота на МакЛарън Люис Хамилтън (1:24.474) , а трети и четвърти съответно станаха Марк Уебър с Ред Бул (1:24.503) и Фернандо Алонсо с Ферари. Следват Дженсън Бътън с Макларън, Фелипе Маса с Ферари. Седмото място е за Нико Розберг (Мерцедес), а радост за местните фенове донесе осмата позиция на Адриан Сутил, който кара за Форс Индия. Десятката допълниха пилотите на Торо Росо Себастиен Буеми и Хайме Алгуерсуари.

В края на квалификацията се случи и единствения инцидент на трасето, в който пилотът на Ферари Фелипе Маса уцели дупка в бордюра на един от завоите, загуби управление върху болида си се блъсна в близката защитна стена. За щастие бразилецът остана невредим след сблъсъка.

Водещи

Най-четени