Домусчиев заподозря "черно тото" в контролата на Лудогорец 15.02 | 11:31

Собственикът на българския шампион нападна с ругатни съдията от мача с Легия

От Краси Киров

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев заподозря "черно тото" в контролата на шампионите с тима на Легия Варшава. Както е известно в скандалния мач реферът бе главно действащо лице.

Лудогорец загуби с 0:1, но контролата бе прекратена в 79-та минута. Преди това два редовни гола на разградчани бяха отменени, заради несъществуващи засади. Нападател на Легия счупи ръката на вратаря Иван Чворович, като стъпи върху нея, но не беше изгонен, а реферът показа червен картон на защитник на Лудогорец заради реплика.

Домусчиев взе отношение и по темата Емил Гъргоров, който си тръгва от клуба през лятото.

"Според мен този мач трябва да се разследва от УЕФА за "черно тото", а не мачовете от България. За пръв път виждам съдия, който вместо да раздава жълти и червени картони, справедливи или не, да стане и да си тръгне като проститутка", заяви Кирил Домусчиев в ефира на ТВ7.

"Ако това се беше случило в България, този съдия щяха да го убили, да са му запалили къщата и да са му изклали семейството му, а шефа на съдиите Боби Михайлов щяха да си подадат оставката", каза още Домусчиев.

Емил Гъргоров е най-скъпоплатения футболист в българското първенство. Няма Платини, Млатини, тоя или оня. Ние му предложихме същите финансови условия до живот ако иска, но той не прие," завърши Кирил Домусчиев.

Наред с напускането на Емил Гъргоров след края на сезона, пред Ивайло Петев се откриха нови проблеми за решаване. Станислав Генчев получи контузия и беше заменен принудително, а Иван Чворович е със счупена ръка

Sporta.bg припомня, че напоследък борбата с "черното тото" започва да става все по-жестока след разкритията на Европол за уредени мачове. Вече всички контроли са обект на много по-голямо внимание и действията на рефери и играчи се следят обстойно.

Преди няколко дена Ботев (Пловдив) загуби с 1:7 от Слован (Либерец), но отборът пусна писмо до УЕФА,  с молба да бъде разледвана тази контрола и да се изчисти името на "канарчетата"

Водещи

Най-четени