Евроволей 2017 на живо! България-Русия (ВИДЕО/СНИМКИ) 24.08 | 18:13

От iNews.bg

Европейското първенство по волейбол 2017 за мъже в Полша стартира днес. България почва с много тежък мач срещу Русия. Момчетата на Пламен Константинов ще се изправят срещу Сборная от 18:30 часа в Краков.

SPORTA.BG ЩЕ ПРОСЛЕДИ ДВУБОЯ НА ЖИВО.

Братушките са супер фаворит в срещата с нас, ако се вярва на букмейкърите. Коефициентът за победа на Русия е 1,28, а ставката за краен успех на "лъвовете" на Гибона е цели 3,50. Припомняме обаче, че наскоро ударихме Русия и то като гости с 3:2 гейма в Световната лига.

16 отбора започват битки за европейската титла, разделени в четири групи по четири тима. Първенците от групите се класират директно за четвъртфиналите. Вторите и третите играят на кръст с оtбори от другите групи за определяне на останалите четири тима, които ще играят на четвъртфинали. Регламентът за тази фаза противопоставя групите А и С в един поток, както и В и D за другия поток. По тази схема вторият от група А ще играе с третият от група С, както и вторият от група С ще играе с третият от група А (2А-3С и 3С-2А). Същото е и в другите две групи (2B-3D и 2D-3B). Победителите от тези двубои заедно с чакащите първенци от групите сформират четвъртфинални двойки, които ще излъчат полуфиналистите на шампионата.

1966184

Шампионатът в Полша е последен такъв формат за Европейски първенства, в които участват по 16 отбора. За следващите, през 2019 година ще има промени. След решение на Европейската конфедерация – ЦЕВ от 2019 година участниците се увеличават, като в битката за титлата вече ще спорят 24 страни в Европа. Това разширение пък води след себе си редица новости, като друг формат и регламент. Това засяга и броят на страните -домакини, като може да се достигне и до четири домакини едновременно, нещо което не е правено до момента. Разбира се, дали ще се случи и колко ще са домакините, това ще се решава от ЦЕВ, като тези параметри тепърва ще се уточняват според кандидатурите на желаещите за организация.

Отборът на България попадна в група С на Европейското първенство, която ще се играе в полския град Краков. "Лъвовете" са в компанията на традиционно силната школа на Русия, сребърният медалист от Евро 2015 Словения и Испания.

1966183

Селекционерът Пламен Константинов събра всички най-опитни състезатели, както и всичко най-добро, с което разполага страната ни.  В отбора се завърнаха водещи фигури, отсъствали през миналото лято. Отново на терена е либерото Теди Салпаров, който се явява като сърцето и душата на тима ни. Завърна се и изключително опитният състезател Тодор Алексиев, който е основен стълб в посрещане. На диригенският пост отново застана разпределителят Георги Братоев, който поведе умело отбора за нови победи. В центъра Николай Николов отново впечатлява със своите изяви, а в състава след период на възстановяване се завърна и Теодор Тодоров. България събра целия си опит!

Тимът ни направи сравнително добър сезон в Световната лига, като бе близо до класиране за финалната шестица на най-комерсиалната надпревара в света. Волейболистите ни надиграха световния шампион Полша и олимпийския шампион Бразилия на турнира във Варна, като с изявите си изправиха на крака публиката в пълната зала "Конгресна" и накараха хиляди да се гордеят, че са българи. С постигнатите успехи националите ни отново вдъхнаха надежди за нещо повече от четвърто място на Евроволей. Върнаха се традиционните очаквания за присъствие сред призьорите и естествено за медали. Дали това ще се оправдае и как ще протече шампионатът обаче зависи само и изцяло от волейболистите ни, от тяхната воля, психическата устойчивост и отборния дух. Важното е, че цялата българска общност ги подкрепя и феновете вярват в тях.

Ето как бихме Русия преди 3 месеца с 3:2 в Световната лига.

Водещи

Най-четени