Екатерина Аврамова отказала да плува за Великобритания 29.06 | 13:33

Плувкинята ни си поставя високи цели за Олимпийските игри в Лондон

От Диана Цветкова

Целите ми за предстоящите Олимпийски игри са да подобря личните си резултати, а ако това се случи, това означава много добро класиране в дисциплините ми. Това споделя в интервю за sporta.bg плувкинята Екатерина Аврамова.

20-годишната спортистка, която е многократна национална шампионка и държи националните рекорди на 50, 100 и 200 метра гръб в момента се готви за участие на игрите в Лондон. От три години тя живее в британската столица, където се състезава за местния клуб Ийлинг.

Аврамова признава, че вече е получила няколко предложения да стане британски състезател, но е отхвърлила всички и продължава да плува за България.

"Все още тайно се надявам, че нещата в България ще се оправят в най-скоро време. И ако това стане, страната ни има нужда от спортисти като мен", споделя най-добрата ни плувкиня за 2011 г.

Младата ни надежда в плуването разказва за живота си на Острова, за трудностите, които е срещнала в началото и за мечтите ѝ – в спорта и извън него. А какви са те, може да разберете от интервюто в sporta.bg.

Водещи

Най-четени