Екип на Форс Индия бе застрашен от петролна бомба в Бахрейн 19.04 | 16:09

Един от механиците на тима пожела да напусне Кралството, оставайки шокиран от инцидента, който за щастие премина без пострадали

От Константин Симидчийски

Политическите размирици в Кралство Бахрейн взеха своята първа "жертва" от кервана на Формула 1, след като един от членовете на Форс Индия пожела да напусне страната след инцидент в сряда вечер.

Съобщава се, че четирима механици на Форс Индия са се връщали към хотела на тима, когато са попаднали в района на сблъсък между протестиращи и полиция. Петролна бомба е избухнала в близост до микробуса на отбора, като за щастие никой не е пострадал, а автомобилното средство е останало непокътнато.

Механиците на отбора не са пътували с цветовете на тима, което предполага, че не са били мишена на протестиращите.

Изглежда обаче, че инцидентът е оставил ярка следа у един от хората на Форс Индия, който е подал официална молба да напусне Бахрейн,

Президентът на Бахрейнската международна писта Сайед Ар Алсаяни взе отношение по въпроса, омаловажавайки инцидента и наричайки го "изолиран случай".

Както е добре известно, предстоящото Гран при на Бахрейн предизвика куп полемики в света на Формула 1, като много бяха призивите състезанието там отново да бъде отложено.

Водещи

Най-четени