Ел Ей Лейкърс е отбор №1 в социалните мрежи 13.06 | 20:29

Коби Брайънт е MVP сред "социалните" играчи в НБА

От Иво Вецев

Въпреки че записа един от най-слабите си сезони през новия век, отборът на Лос Анджелис Лейкърс обра наградите на НБА, посветени на активността на отбори и играчи в социалните мрежи Фейсбук и Туитър.

Основен пръст в това има звездата Коби Брайънт, който в крайна сметка се примири с реалността и си направи акаунти в двете мрежи, които набързо му събраха купища милиони последователи. Неслучайно той получи приза "MVP на социалните мрежи".

Освен това снимката на година принадлежи отново на него, след като той и Дуайт Хауърд се щракнаха в бойна поза, докато Майк Д'Антони уж се опитва да ги разтърве. Това стана в началото на сезона, когато медиите се опитваха да насадят напрежение в тим, а триото реши да се позабавлява на гърба на журналистите.

Испанският център Пау Гасол пък получи награда за добрата си работа с обществото и обществените каузи, които съпътстват голям брой от неговите публикации. Като цяло Лейкърс събраха 4 награди.

В друга атрактивна дисциплина забивката на ДеАндре Джордан през Брендън Найт завоюва приза "социална забивка за годината", докато видеото Harlem Shake на Маями Хийт разби конкуренцията при видеата.

Водещи

Най-четени