Елизабет Гьоргъл спечели световната титла в Супер- Г 08.02 | 13:47

Австрийката финишира пред Джулия Манкузо и Мария Рийш, Линдзи Вон даде седмо време

От Краси Киров

Австрийката Елизабет Гьоргъл е новата световна шампионка в дисциплината супергигантски слалом. Гьоргъл спечели първия старт на световното по ски алпийски дисциплини в немския зимен център Гармиш-Партенкирхен.

Досега в кариерата си Гьоргъл има два бронза от олимпиадата във Ванкувър и бронз от световното преди две години във Вал д'Изер. Австрийката финишира на първо място с време 1:23.82 минути. На второ място остана американката Джулия Манкузо, която изостана само на 0,05 секунди от победителката.

Представителката на домакините Мария Рийш, която е лидерка за Световната купа, се класира на трето място на 0,21 секунди от шампионката.

Световната шампионка в тази дисциплина от преди две години Линдзи Вон се класира на седмо място. Участието на американката бе под въпрос до последно заради контузия, която получи по време на тренировка.

Утре е първият старт при мъжете, които ще премерят сили също в супергигантския слалом. Следващият старт на жените пък е на 11 февруари в дисциплината Суперкомбинация.