Елитът на европейската гимнастика пристига през уикенда 09.05 | 11:51

Алия Мустафина води групата на руснаците

От iNews.bg

По-голямата част от делегациите на 37-те страни, които ще участват в Европейското първенство по спортна гимнастика за жени в София, пристигат този уикенд.

Най-многобройната група – 27 души, е на Русия, водена от абсолютната европейска шампионка за 2013 година Алия Мустафина, която бе най-успешно представилата се европейка в Олимпийските игри в Лондон.

Рускините идват у нас с амбицията да си възвърнат европейската корона, която румънките им отнеха в Брюксел през 2012 година.

Русия ще търси реванш без участничката на Олимпиадата в Пекин през 2008 година Екатерина Крамаренко, която беше заменена в последния момент от младата Анна Родионова, финалистка на греда от Световното първенство в Антверпен през 2013 година.

Сред другите претендентки за отборните медали изпъкват Италия, която ще бъде водена от най-добрата си гимнастичка за всички времена Ванеса Ферари, чиято майка е българка.

Официалните тренировки за девойките и жените са в понеделник и вторник. Те ще бъдат в същия час и последователност на игра на уредите, както и по време на квалификациите, които започват в сряда от 10 часа. Входът в столичната зала "Арена Армеец" е свободен.

Водещи

Най-четени