Елитът на европейския голф идва в Правец 20.09 | 08:35

60 топпрофесионалисти от над 30 държави ще се борят за награден фонд от 60 000 евро

От Краси Киров

Премиерът Бойко Борисов ще открие европейския УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти на игрището на Голф Клуб "Правец" на 26 септември.

В уникалното за Източна Европа събитие ще участват 60 топпрофесионалисти от над 30 държави-членки на PGA (Професионалната голф асоциация) от Европа. Участниците са излъчени след квалификации на национално ниво сред общо над 20 000 клубни професионалисти от цяла Европа.

Европейският УниКредит шампионат по голф за клубни професионалисти под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов е турнир от голямо значение за европейския професионален голф. Впечатляващият награден фонд от 60 000 евро гарантира изключително високо ниво на игра.

Състезанието се провежда в четири рунда по 18 дупки в продължение на четири дни. Преди шампионата ще бъде проведен отборен UniCredit ProAm турнир. Отборите в UniCredit ProAm-а се състоят от 3-ма аматьори и един професионалист и на прaктика дава на родните голфиграчи уникалната възможност да играят рамо до рамо с най-добрите клубни професионалисти в Европа.

Най-четени