Елица Костова отпадна от "Ролан Гарос" 23.05 | 13:56

Костова загуби от румънката Мадалина Гойня с 6:1, 1:6, 1:6 след около час и половина игра

От Мариян Найденов

Втората ракета на България Елица Костова отпадна в първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция по тенис, предаде БТА. Костова загуби от румънката Мадалина Гойня с 6:1, 1:6, 1:6 след около час и половина игра.

Българката, 154-а в световната ранглиста, стартира отлично мача и даде само гейм на съперничката си в първия сет. Във втората част обаче 208-ата в класацията на WTA румънката набързо дръпна с 5:0 и изравни резултата. В решаващия трети сет двете размениха по един ранен пробив, но след 1:2 Костова загуби четири поредни гейма, а с това и мача.

Така тя отпадна на старта на квалификациите на "Ролан Гарос" за втора поредна година и не успя да вземе реванш от Гойня за загубата с 6:1, 4:6, 4:6 на турнира "Алианц къп" в София през 2010 година. Костова все пак заработи 2 точки за световната ранглиста и 2500 евро.

Другата националка Диа Евтимова ще играе по-късно днес в първия кръг на квалификациите срещу поставената под номер 11 в предварителната схема Каролина Плишкова от Чехия.