Емилия Йорданова с бронзов медал в биатлона на зимната универсиада в Турция 02.02 | 08:36

Българката не направи нито една грешка в стрелбата на 7,5 километровото трасе

От Краси Киров

Втори медал спечели вчера България на Зимната универсиада в Ерзурум (Турция). В биатлона на 7.5 км Емилия Йорданова стигна до бронз, без да направи нито една грешка в стрелбата. Българката завърши дистанцията за 24.27.4 мин, като изостана на 47 секунди от победителката - украинката Вита Семеренко.

Среброто е за рускинята Евгения Седова, която изпревари нашата състезателка само с 8 секунди. Миналата година родената в Троян Йорданова се нареди шеста на Европейското първенство за девойки. Днес Емилия се оказа единствената от всички участнички с перфектни 10 изстрела на рубежа. Другата българка в състезанието Силвия Георгиева е 28-а.

Това е второ отличие на България в Ерзурум, след като преди няколко дни Красимир Анев грабна среброто на 20 км. В днешния спринт на 10 км Анев се нареди пети. Българският биатлонист не направи нито една грешка и с време 28.52.8 остана на 27 секунди от шампиона Артьом Прима от Украйна.

Другият наш представител в тази дисциплина - Владимир Илиев, остана 17-и. От 76 завършили Борислав Банков се нареди 60-и в слалома за суперкомбинацията, като изостана на 7.5 секунди от победителя Кале Линд от Швеция.

Водещи

Най-четени