Епизод №3 на Вечното дерби Левски-ЦСКА (ВИДЕО/СНИМКИ) 29.04 | 15:25

Фен клубовете на сините и червените ще блокират центъра на София преди мача

От iNews.bg

Левски е символичен домакин на ЦСКА в третото издание на Вечното дерби през този сезон. Срещата ще стартира в 17.00 часа на Националния стадион. Всъщност залогът на голямото дерби освен чест е и второто място в Първа лига, защото първото е гарантирано за Лудогорец. Букмейкърите дават леко предимство на "сините", които се поздравиха с успех в последното вечно дерби с 2:1 след обрат, пише Sporta.bg. 

В първата си среща двата тима не се победиха, а във втория мач Левски победи с 2:1. ЦСКА изостава на три точки от "сините" в класирането. Рефер на двубоя е Никола Попов, който ще ръководи най-важния мач в българския футбол за втори пореден път.

1903608

Столичната полиция предприема мерки за охрана на обществения ред в във връзка с футболното дерби. Очаква се на мача да присъстват около 20 000 души. Фенклубовете на двата тима ще организират шествия преди да се настанят на трибуните. "Сините" тръгват в 15:00 ч. от бул. "Тодор Александров", докато сборният пункт на "червените" е ул. "Иван Асен". Агитките няма да се засекат преди срещата, а всеки посетител на стадиона ще бъде проверяван по два пъти на входа.

1903607

Планирано е засилено полицейско присъствие на спирките на градския транспорт през целия ден. Полицията ще ескортира феновете и след мача, за да се избегнат инциденти между агитките.  

От 16.00 часа днес до приключване на футболната среща при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на масовия градски транспорт по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх" , бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К.Яворов".

Водещи

Най-четени