Ерата "Анчелоти" стартира драматично 19.08 | 00:09

Реал Мадрид измъкна победа с 2:1 при домакинството си на Бетис

От iNews.bg

Карло Анчелоти стартира с победа начело на Реал Мадрид, а макар и доста трудно, неговите футболисти пречупиха с 2:1 гостуващия Реал Бетис на своя "Сантяго Бернабеу" в среща от първия кръг на Ла Лига.

Минути преди края резултатът в испанската столица бе равен, след като Молина бе извел андалусците напред, а Карим Бензема бе възстановил равенството. До самия край домакините така и не успяваха да стигнат до втори гол, но това се промени в 86', когато новото попълнение Иско се превърна в герой за "кралския клуб". Привлеченият от Малага футболист засече с глава центриране на Марсело и донесе първи три точки в актива на своя тим.

Така Карло Анчелоти дебютира с победа начело на "лос меренгес", след като италианецът наследи напусналия по посока Англия Жозе Моуриньо. През миналия сезон Карлето изведе ПСЖ до шампионската титла в Лига 1, а сега му предстои яростна битка с Барселона. Каталунците вече стартираха ударно, вкарвайки седем гола на гостуващия Леванте.

Сензационно или не, капитанът на Реал Икер Касияс бе оставен на резервната скамейка, а под рамката на вратата стартира Диего Лопес. Карим Бензема оглави атаката на "белите", а Кристиано Роналдо, Месут Йозил и Иско действаха в близост до тарана. Сами Кедира и Лука Модрич действаха като вътрешни полузащитници в схемата на Анчелоти. Дебют за домакините записа и друго от новите попълнения - Даниел Карвахал, който започна на десния фланг на отбраната.

Двубоят на "Бернабеу" стартира ударно, като още в 3' Кристиано Роналдо се възползва от асистенция на Марсело и вкара топката в мрежата. Португалецът обаче бе в засада, а попадението не бе зачетено. Две минути по-късно Диего Лопес показа, че не случайно е титуляр, спасявайки удар на Верду.

1014442В 14' трибуните бяха смълчани, а гостите от Севиля излязоха напред в резултата. Седрик осъществи страхотен рейд в половината на Реал, преди да комбинира с Молина. Последният не сбърка и от чиста позиция изведе Бетис напред - 0:1. Две минути по-късно отново Седрик се подигра с отбраната на "кралския клуб", но Верду не успя да завърши атаката.

В 20' нов гол на Реал Мадрид не бе зачетен, като този път Иско прати кълбото в мрежата. Сигнал обаче не последва в 26', когато Карим Бензема възстанови равенството. Френският национал получи подаване от Иско и със силен изстрел матира Андерсен за 1:1.

През втората част домакините от Реал Мадрид очаквано се хвърлиха в атаки, търсейки така желания втори гол. Още в 46' Кристиано Роналдо бе близо до попадение, но португалецът разтресе гредата зад Андерсен. В 52' Карим Бензема засече центриране на Марсело, но не успя да намери очертанията на вратата. В 67' отново Кристиано се нагърби, но този път Андерсен спаси.

Минутите на "Бернабеу" започнаха да се нижат една след друга, а до гол така и не се стигаше. В 70' Кристиано се пробва и от пряк-свободен удар, но и този път датският страж на Бетис бе на мястото си. В 74' отново Роналдо стреля от статично положение, но този път пращайки топката във външната страна на мрежата.

Трибуните на "Сантяго Бернабеу" изригнаха в 86', когато дебютантът с бялата фланелка Иско се превърна в герой за тима. Марсело изпрати поредното си центриране в наказателното поле на севилци, а Иско се озова на точното място в точното време, засичайки с глава кълбото - 2:1.

До края на срещата мадридчани задържаха крехкия си аванс, докато Бетис така и не намери начин, а и време да отвърне на удара.

Водещи

Най-четени