Ерик Булие: Инцидентът с Виталий Петров беше ужасяващ 11.04 | 13:07

Шефът на Рено впечатлен от начина, по който Виталий е управлявал болида без волан

От iNews.bg

Тим шефът на Рено Ерик Булие описа като "ужасяващ" инцидента, при който Виталий Петров отпадна от състезанието за Гран при на Малайзия. На пистата "Сепанг" руснакът загуби управление върху своя болид, излезе от пистата, а при връщането си подскочи високо на една бабуна, като от скока воланът на пилота изскочи от мястото си, а колата излезе в пясъка от другата страна на трасето.

Петров обаче, който нямаше как да управлява болида без волан, успя умело да забави скоростта си и се спря в едно рекламно пано, без да получи сериозни наранявания. "Беше доста ужасяващо да го видя да отскочи толкова високо над пистата", призна Булие след края на състезанието в неделя, което бе спечелено от пилота на Ред Бул Себастиян Фетел.

"Когато болид от Формула 1 полети по този начин, приземяването няма как да донесе нещо хубаво. Именно от падането воланът изскочи от мястото си. Когато видях Петров да го държи в ръце разбрах, че не е било никак лек скок. Той обаче се справи много добре с овладяването на болида без да използва волан.

Самият Петров не направи голям въпрос от инцидента. "Честно казано, все още не знам какво точно се случи тогава. Завоят беше сложен, а знаех че Хамилтън е плътно зад мен. Знаех, че имам още 2 обиколки до смяната на гумите и мислех, че са в достатъчно добро състояние. Явно обаче по тях бе полепнала остатъчна гума от другите коли, в резултат на което се стигна до недозавиване. За мен обаче не беше толкова страшно", обясни Петров.

Водещи

Най-четени