Ернандес: Бербатов, Оуен и Рууни са нападатели от световна класа 27.05 | 09:07

Младият нападател на Юнайтед показа уважение към своите колеги от отбора и се надява да играе във финала на Шампионската лига

От Краси Киров

Нападателят на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес заяви, че е невероятно, че има шанса да вземе участие във финала на Шампионска лига срещу отбора на Барселона на "Уембли". 22-годишният играч, който пристигна на "Олд Трафорд" миналото лято, направи страхотен старт на кариерата си в Англия, отбелязвайки 13 гола в 27 мача в Премиършип.

През последните седмици, мексиканският национал успя да измести от титулярния пост голмайстора на Висшата лига Димитър Бербатов и сега има шанс да вземе участие на "Уембли".

Пред Uefa.com, Ернандес заяви:" Много е важен стадионът. Цял свят знае "Уембли". Когато говориш за него, говориш за футбола, страната, Висшата лига и всички митове и легенди, свързани с тях. Най-изумително от тези неща е, че в първия си сезон в новия ми клуб, аз мога да играя във финала на Шампионска лига на този стадион. Това е просто невероятно".

Нападателят също така похвали защитниците на отбора на Барселона Жерард Пике и Карлес Пуйол, но заяви, че Юнайтед ще победят Барселона като отбор и няма да се фокусират върху отделни футболисти.

"Имат двама невероятни централни защитници, както целият им отбор е от световна класа и това е нещо, с което сме запознати. Именно заради това трябва да се фокусираме върху целия отбор и върху играта им. На първо място трябва да се вгледаме в нашата игра и в това как да победим", заяви Чичарито.

Младият нападател разкри, че е изненадан от собствения си успех в Юнайтед, след като се присъедни към отбора преди по-малко от година. "Първата година бе невероятна за мен. Нито аз, нито треньорът, нито семейството ми сме очаквали това. Винаги искаш да знаеш, че тези неща вървят добре, но никога не съм си и представял да играя така. Очаквах да взема участие в някои срещи с резервите и само няколко минути с първия отбор", добави младият мексиканец.

"Надявах се съотборниците му да ме приемат по същия начин, както се отнасяха с мен в Мексико. Сега вече съм тук и се радвам, но трябва да работя много по-упорито. Знам, че футболът е непредвидим. Има хубави и лоши дни. Но всичко зависи от теб и аз се надявам да се справям добре".

Бившият нападател на мексиканския Гуадалахара добави, че не е било лесно да се развие партньорство в атака с другите нападатели в тима, но качествата на по-опитните са помогнали на младия играч в интегрирането, за което той заяви:

"С играчи като Рууни, Бербатов и Оуен, всичките те нападатели, много бързо започваш да се разбираш, защото са невероятни. Така, че не само с Уейн, а с всички нападатели е лесно, защото те са играчи от световна класа. Движенията им са страхотни и те винаги играят за отбора. Трябва само да правиш това, което правят те, така че всички имаме качества, но играем за отбора. Най-важното е, че тимът печели купи и медали", завърши младият футболист.

Водещи

Най-четени