Есиен разкри защо е избрал Милан 28.01 | 18:09

"Росонерите" представиха новото си попълнение

От Краси Киров

Новото попълнение на Милан Микаел Есиен разкри, че старши треньорът на "росонерите" Кларънс Зеедорф лично го е убедил да облече червено-черната фланелка.

Припомняме, че вчера свободният трансфер на ганайския халф от Челси в Милан бе обявен официално, а днес футболистът говори за първи път пред медиите.

"Щастлив съм, че вече съм част от семейството на Милан. Тук е най-добрият ми приятел Съли Мунтари, а също и Рикардо Кака, с когото играх в Реал Мадрид миналата година", каза Есиен.

"Нямам търпение да почна тренировки и да давам всичко от себе си за новия отбор. Познавам Зеедорф от много време, имах много оферти, но говорих с Кларънс и той за нула време ме убеди да дойда тук.

Моуриньо ми каза, че ще си прекарам страхотно и в Италия ще се чувствам отлично. Идвам в голям клуб, Милан винаги играе за много трофеи, а аз съм в добра форма и съм готов да изляза на терена.

Избрахме номер 15 за фланелката ми. Нямам търпение и да играя в Шампионската лига, тъй като не бях поставен в групата на Челси за турнира", сподели още ганайският национал, подвизавал се в отборите на Лион, Челси и Реал Мадрид.

Водещи

Най-четени