Естонка отстрани Пиронкова в Брюксел 24.05 | 16:59

Кая Канепи спря българката след 6:3 6:1 на четвъртфиналите на турнира в белгийската столица

От Божидар Азманов

Първата ракета на България Цветана Пиронкова загуби от намиращата се под №25 в световната ранглистата Кая Канепи с 6:3 6:1 и по този начин приключи участието си на турнира в Брюксел с награден фонд 637 хиляди долара на четвъртфиналите.

Това бе трета победа за естонката от общо пет изиграни мача срещу Пиронкова.

В първия сет Канепи се възползва от множеството непредизвикани грешки на българката и набързо поведе с 3:0 гейма. Цвети обаче успя да се съвземе, изравни до 3:3 и дори можеше да вземе четвърти гейм подред, но след много борба Канепи успя да спечели подаването си, а след това на свой ред проби.

При 5:3 естонката направи три последователни двойни грешки, което даде три възможности на Пиронкова да върне пробива. Тя обаче изпусна златния шанс и позволи на съперничката и да спечели следващите пет разигравания и да поведе с един сет.

В началото на втората част българката успя да спечели подаването си, макар и с големи усилия, след като върна две точки за пробив. От тук обаче последваха шест безответни гейма за Канепи, като при подаванията си Пиронкова успяваше да стигне само до дюсове, които обаче губеше.

Така пловдивчанката напуска турнира с ,375 от наградния фонд и 120 точки за ранглистата. Очаква се това да я изкачи с шест места напред до номер 40 в света.

От следващата седмица Цветана Пиронкова започва учаситето си на Ролан Гарос.

Най-четени