Ето коя е най-скъпата 11-ка в света на футбола 10.06 | 21:21

Меси очаквано е на първо място по показател траснферна цена

От Даниел Любомиров

Летният трансферен прозорец обещава, както винаги, да предложи много интересни покупко-продажби на футболисти между европейските грандове.

Затова са особено актуални проучванията за най-скъпите играчи на отделните постове, като наяве вече излезе най-новото такова.

Според него Лео Меси е най-скъпият футболист в света с огромна разлика пред останалите си елитни колеги. Очаквано, звездата на Барса води с цена от умопомрачителните 220 милиона евро, които едва ли са по силите на който и да е европейски гранд.

Кристиано Роналдо е следващият футболист с космическа цена - той би сменил отбора си Реал Мадрид за не по-малко от 100 милиона евро, като продължава да държи рекорда за трансферна сума от 92 милиона, когато премина в "белия балет".

Любопитното е, че другият най-скъп нападател в света, освен Меси и Роналдо, е Единсон Кавани. Има слухове, че Наполи могат да се разделят с него, но всеки желаещ да се сдобие с правата му ще трябва да плати 60 милиона евро.

Най-скъпото ляво крило, естествено, е голямата звезда на Тотнъм Гарет Бейл, който е трансферна цел номер 1 на Реал Мадрид. До сделка още не се е стигнало, но е сигурно, че собственикът на "шпорите" Даниел Леви ще иска между 40 и 45 милиона евро за правата му.

39 милиона евро пък е цената на опорния полузащитник на Барселона Серхио Бускетс, който е и най-скъп на своя пост.

Дясното крило на Челси Еден Азар пък се котира още по-добре - 55 милиона евро, макар че едва ли някой ще посмее да предложи сделка за него.

Срещу 25 милиона евро можете да се сдобиете с най-скъпия ляв бек в света - Жорди Алба от Барселона, който си заслужи трансфер от Валенсия в каталунския колос след великолепните си изяви на Евро 2012.

Най-скъпият защитник изобщо е Серхио Рамос от Реал Мадрид, който струва малко над 40 милиона евро.

Въпреки проблемите си в центъра на отбраната, Барселона разполага с втория по този показател централен бранител - Жерар Пике, който струва 34 милиона евро.

21 милиона пък струва най-скъпият десен бек Филип Лам, който постигна требъл с Байерн (Мюнхен) през изминалия сезон.

Най-скъпият вратар в света е притежание на Манчестър Юнайтед - Давид де Хеа, който струва 26 милиона евро.

Водещи

Най-четени