Жалко! Исландия напусна Евро 2016, Франция попари мечтите й 04.07 | 11:07

Домакините сразиха викингите с 5:2 и отиват на полуфинал срещу Германия

От iNews.bg

Отборът на Франция се класира за полуфиналите на Евро 2016, след като победи голямата изненада на турнира – Исландия, с 5:2 в последния 1/4-финал от надпреварата. На "Стад дьо Франс" в Париж отборът на викингите излезе за най-важния мач в историята си, след като вдъхнови всички с представянето си по френските терени до този момент и стигна до най-добрите 8 футболни състава в Европа.

Домакините обаче бяха пределно мобилизирани и не оставиха никакви шансове на съперника си. Оливие Жиру откри резултата в 12-та минута след добро извеждащо подаване на Блез Матуиди, а в 20-та минута Пол Погба увеличи резултата на 2:0 - с глава след центриране от корнер на Антоан Гризман, предаде БГНЕС.

"Петлите" решиха всичко в двубоя с нови два бързи гола точно преди почивката. Този път точни бяха Димитри Пайе и Гризман, който поведе в голмайсторската листа на турнира с 4 попадения.

Гордите исландци, идващи от северната страна с близо 300 хиляди души население, показаха характер през втората част и успяха да зарадват своите фенове с цели два гола. Те бяха отбелязани от Сигторсон и Бярнасон, които се разписаха в 56-та и 84-та минута.

Между двата гола на северняците обаче втория си гол в мача отбеляза и представителят на домакините Жиру - този път след асистенция от Пайе.

 

По този начин Франция продължи похода си към титлата на Европейското първенство по футбол. Домакините ще се изправят срещу световния шампион Германия на 7 юли в Марсилия в спор за място на финала. В другия полуфинал ден по-рано ще се срещнат Португалия и Уелс.  

Водещи

Най-четени