Жалко: Контузия сложи край на кариерата на легендата Плюшченко 13.02 | 19:55

Руският фигурист взе решението преди броени минути

От Иво Вецев

Руската легенда във фигурното пързаляне Евгени Плюшченко изненадващо сложи край на спортната си кариера, след като получи контузия по време на последната си тренировка в Сочи.

Фигуристът е почувствал болка в гърба вчера, а на днешната тренировка падна по време на изпълнение на троен аксел, което само е усилило напрежението в областта на кръста. Именно заради това той взе решение да се откаже от индивидуалната надпревара.

В следствие на контузията той взе решение и да се откаже от спорта, в който през последните 10 години е абсолютен властелин. На въпрос на журналист той е отговорил, че въпреки че е на 31 година, след 12 операции и още една контузия, е време да се откаже.

Олимпиадата почна брилянтно за Плюшченко, който изигра феноменално съчетание по време на отборната надпревара, с което помогна на Русия да спечели златния медал. След това той потвърди, че ще участва и в индивидуалното състезание, само за да се откаже няколко дни по-късно заради поредна травма.

В легендарната си кариера той има 2 олимпийски златни медала, като единият бе завоюван в Торино през 2006 година. Той е 3-кратен световен и 7-кратен европейски шампион, а също така е с 4 златни медала от сериите Гран При.

Не изпускайте нищо от Сочи 2014 в специализирания модул на Sporta.bg

Водещи

Най-четени