Жан-Баптист Гранж спечели престижния слалом в Шладминг 26.01 | 12:10

Французинът с втора победа в рамките на три дни

От iNews.bg

Жан-Баптист Гранж (Франция) спечели нощния слалом в австрийския зимен център Шладминг, валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Това бе втора победа за французина само в рамките на три дни, след като в неделя той бе най-бърз в същата дисциплина и в Кицбюел.

Гранж, който е носител на Малкия кристален глобус в слолома за 2009г., бе четвърти след първия манш в Шладминг, но с отлично каране във втория манш стигна до третата си победа за сезона и общо девета в кариерата си.

26-годишният Жан-Баптист Гранж стана първият французин с победа на слалома в Шладминг, който се счита за един от най-престижните в света.

Гранж завърши състезанието с общо време от двата манша - 1:46.54 минути. Втори, на 0.04 секунди зад победителя остана Андре Мирер от Швеция (1:46.58 минути), а трети на 0.60 секунки се нареди Матиас Харгин (1:47.14 минути), който също е представител на Швеция. На четвърто място финишира Манфред Мьолг (Италия) - 1:47.47 минути, а Ивица Костелич остана пети с време 1:47.54 минути.

Един от фаворитите Райнфрид Хербст (Австрия), който спечели последните две издания на слалома в Шладминг, отпадна от надпреварата, след като претърпя падане в първия манш, точно преди спускането на Гранж.

Въпреки петото си място Ивица Костелич продължава да е лидер в генералното класиране за Световната купа с актив от 1075 точки, на цели 432 пункта пред Силван Цурбриген (Швейцария), който е втори с 643 точки. Трети е Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) с 585 точки.

Водещи

Най-четени