Жорди Алба подписа за 5 години с Барселона 05.07 | 19:40

Левият бранител бе официално представен пред публика на "Камп Ноу"

От iNews.bg

Европейският шампион с Испания Жорди Алба е първото попълнение на Барселона за това лято, след като днес левият бранител парафира контракт за 5 години с каталунския колос. По този начин Алба се завръща в клуба, където стартира кариерата си на футболист, но откъдето и бе освободен преди седем години.

Стойността на трансфера е 14 милиона евро, които ще влязат в касата на Валенсия, докато клаузата за откупуване в контракта на Алба е фиксирана на 90 милиона.

Алба подписа договора в компанията на президента Сандро Росел, след което и бе официално представен пред феновете на "Камп Ноу".

"Благодаря на всички вас, които дойдохте тук, за да ме посрещнете. Чувствам се много щастлив, че се завърнах у дома", заяви испанският национал пред насъбралата се тълпа на "Камп Ноу".

Алба позира с новия екип на Барса за сезон 2012/13, като целуна емблемата на клуба и многократно поздрави дошлите да го видят привърженици.

Бранителят ще играе с любимия си №18 през следващата кампания, като именно тази фланелка Жорди Алба носи и по време на изключително успешното за него Европейско първенство в Полша и Украйна.

Привличането на нов футболист на тази позиция бе задължително за "блаугранас", имайки предвид случилото се с французина Ерик Абидал. Както е известно, французинът претърпя трансплантация на черен дроб, като все още не е напълно ясно, дали отново ще може да играе футбол.

Водещи

Най-четени