Жребият размина германци и испанци на полуфиналите в ШЛ 12.04 | 13:33

Двойките са: Байерн Мюнхен - Барселона и Борусия Дортмунд - Реал Мадрид

От Мариян Найденов

Стана ясен жребият за полуфиналите в Шампионската лига. По традиция събитието се състоя в централата на УЕФА в Нион (Швейцария), а церемонията по тегленето на жребия бе ръководена от генералния секретар Джани Инфантино, като този път негов асистент бе Рууд ван Нистелрой.

До тази тази фаза от надпреварата достигнаха два испански и два германски клуба - Барселона, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Барселона, като подобно разпределение - по 2 отбора от страна, се случва за първи път в историята на турнира.

Жребият бе благосклонен към германци и испанци и ги размина, като отреди в единия полуфинал един срещу друг да се изправят Байерн Мюнхен и Барселона, а в другия - Борусия Дортмунд и Реал Мадрид, като немските отбори са домакини в първите мачове и съответно гостуват в реваншите:

Байерн Мюнхен - Барселона

Борусия Дортмунд - Реал Мадрид

Любопитен факт е, че Борусия и Реал вече играха в тазгодишното издание на турнира, като в двете им срещи в групите дортмундци записаха реми - 2:2 в Мадрид и победа с 2:1 на своя "Сигнал Идуна Парк".

При тези полуфинални двойки може да се получи изцяло германски или изцяло испански финал, а ако стане факт, то това ще бъде четвъртият случай в историята на Шампионската лига, в който шампионът ще бъде излъчен от два отбора от една и съща страна.

Първите полуфинални срещи ще се играят на 23 и 24 април, а реваншите - на 30 април и 1 май.

Победителите от 1/2-финалните сблъсъци ще спорят за трофея на 25 май (събота) на стадион "Уембли" в Лондон. Символичен домакин на финала ще бъде победителят от сблъсъка между Борусия Дортмунд и Реал Мадрид.

Водещи

Най-четени