За сефте! Български съдия ще свири на полуфинал на европейско първенство по футбол 25.06 | 19:04

От iNews.bg

Международните ни рефери Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Деян Вълков са определени да ръководят мач от полуфиналната фаза на продължаващото в Италия Европейско първенство по футбол за младежи до 21-годишна възраст.

На нашите съдии ще им бъде поверен "сблъсъка на големите" на 27-и юни между Франция и Испания в единия полуфинал от еврошампината, съобщи информационна агенция "Темпо Нюз". Срещата в четвъртък е от 21 часа българско време на стадиона в Реджо Емилия и ще бъде предавана пряко в ефира на БНТ 3.

До този престижен наряд на Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Деян Вълков се стигна след отличните им оценки, които са им били данени в ръководените от тях два мача от груповата фаза от първенството Дания - Австрия миналия четвъртък и Франция - Румъния снощи.

Триото наши рефери са били специално поздравени за авторитетното им и безупречно съдийство късно снощи лично от шефа на съдиите в УЕФА - италианеца Роберто Розети, който бе съдийски наблюдател на срещата Франция - Румъния. Строгият италианец лично искал да се увери в качествата на българите и затова бил пратен за съдийски наблюдател за този мач.

Веднага след двубоя, сеньор Розети обявил на Кабаков, Маргаритов и Вълков, че те остават на Апенините, заради представянето им досега в груповата фаза и са селектирани като една от двете съдийски бригади за наряд в следващата фаза - елиминациите на финалите в Италия.

Самото участие на Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Деян Вълков на финалите на Европейското младежко първенство е голям престиж за българското съдийство, а даването на наряд за такъв тежък полуфинал като Франция - Испания си е вече чудо, защото българи досега не са свирили мачове на Европейско първенство, отбелязва водещият спортен ежедневник в Италия "Куриера де ла спорт". И във френския, и в испанския тим блестят някои от бъдещите млади звезди на световния футбол.

Водещи

Най-четени