Забъркаха Лео Меси в расистки скандал 09.05 | 18:16

"Той постоянно ме наричаше "негро", оплака се холандецът Ройстон Дренте

От Константин Симидчийски

Бившият футболист на Реал Мадрид Ройстон Дренте, който понастоящем играе за английския Евертън, направи любопитни разкрития относно суперзвездата на Барселона и световния футбол Лионел Меси.

Според думите на холандеца, Меси го е нарекъл на няколко пъти "негро", докато двамата са се изправяли един срещу друг по испанските терени. Ройстон Дренте прекара един сезон и в редиците на Еркулес, след като не успя да се наложи на "Сантяго Бернабеу".

"Играли сме често един срещу друг, като винаги сме имали проблеми. Знаете ли кое наистина ме тревожи? Този негов тон, с който той винаги ме наричаше "негро, негро", разкри Дренте в интервю пред холандско списание.

"Разбирам, че този израз е често срещан в Южна Америка, но аз не мога да го понасям. Мамаду Диара имаше подобни проблеми. Той побесняваше, когато Габриел Хайнце и Гонсало Игуаин го наричаха "негро", като скоро след това те спряха да го правят", добави крилото.

"Когато играех срещу Барселона, имах същите проблеми с Меси. Той ми подаваше ръка преди мача и казваше "ола, негро". Но след мача не искаше отново да стисне ръката ми. Не мисля, че той ще ме покани на партито си по случай рожденния ден", довърши с шеговит тон Дренте.

За подобни реплики към Патрис Евра бе наказан нападателят на Ливърпул Луис Суарес, който в последствие също бе обяснил, че в родината му Уругвай подобни обръщения са в рамките на нормалното.

Водещи

Най-четени