Завръща ли се Станка Златева на тепиха? 08.01 | 16:45

Министър Мариана Георгиева даде отговор на въпроса

От Константин Симидчийски

Златното момиче на българската борба Станка Златева се завръща на тепиха. Това стана възможно, след като условията, поставени от самата нея, бяха изпълнени от страна на Министерството на младежта и спорта.

Припомняме, че наскоро Станка Златева заяви, че ще продължи кариерата си при едно-единствено условие, а именно - да получи разрешение, а и съответно - финансиране, да се готви с личния си треньор Симеон Щерев в Азербайджан.

Днес министърът на спорта Мариана Георгиева потвърди, че Министерството ще изпълни условието на Станка Златева, като тя ще продължи да работи със Симеон Щерев, вече трениращ националния тим на Азербайджан.

В случай, че петкратната световна шампионка не бе получила разрешение да се готви при азерите, то голямата ни спортистка щеше да сложи край на кариерата си.

Така Станка Златева ще направи трети опит да спечели златен медал от Олимпийски игри. В Пекин и Лондон шампионката от Крушаре остана със сребърни отличия.

"През декември проведох среща със Станка Златева, на която присъства и президентът на федерацията Валентин Йорданов. Очаквам само да кажат колко пари са нужни. Средствата са встрани от бюджета на федерацията", каза министър Георгиева.

Очаква се Златева да се завърне на тепиха на Мондиала в Ташкент (Узбекистан) през септември или две години след като участва последно в официално състезание - Олимпиадата в Лондон, където завоюва сребро.

Водещи

Най-четени