Завръщането в "Надежда" не донесе надежда на Локомотив 20.04 | 18:56

"Железничарите" допуснаха поражение с 1:2 от гостуващия Ботев (Пд)

От iNews.bg

Отборът на Ботев (Пд) се изкачи поне временно на трета позиция в българското първенство, след като днес "канарчетата" спечелиха с 2:1 гостуването си на Локомотив (Сф) в среща от 23-ия кръг.

Така Ботев събра актив от 47 точки и изпревари третия ЦСКА, но с уговорката, че "червените" тепърва ще изиграят своя мач със Славия утре. Локо (Сф) пък продължава яростната битка за оцеляване, като "железничарите" все още се намират под чертата с актив от 20 точки. За Локо (Сф) това бе и своеобразно завръщане "у дома", като "железничарите" изиграха първи мач на ст. "Локомотив" в "Надежда" от много време насам.

Празникът на Локо бе помрачен от Станислав Костов и Иван Цветков, които бяха точни за Ботев. За домакините се разписа Крум Бибишков, но това не бе достатъчно поне за точка.

Още в 1' гостите можеха да открият резултата, но опит за удар на Иван Цветков бе блокиран. Малко след това Луис Педро се измъкна и отправи първи изстрел в очертанията, но твърде слабо и в ръцете на Митрев.

Постепенно обаче се стигна до 8', когато по-настоятелната игра на Ботев даде резултат. Станислав Костов блесна с чудесно изпълнение, бележейки чрез отличен изстрел от от границата на наказателното поле - 0:1. Две минути по-късно домакините опитаха да отговорят, но ударът на Димитър Илиев бе спасен от Стаховяк.

В 21' събитията в "Надежда" отново се нагорещиха, а Локомотив пропусна отличен шанс за изравнителен гол. Бранимир Костадинов бе изведен зад защитата на "канарчетата", но бившият младежки национал не успя да уцели вратата. Три минути по-късно отново Костадинов стреля след индивидуална акция, но Стаховяк се намеси.

Събитията бързо се пренесоха пред вратата на Локо, а в 31' Ботев бе близо до удвояване. Божидар Митрев допусна грешка в преценката си и увисна, но Станислав Костов не успя да реализира от наглед лесна ситуация за гол. Малко по-късно Тодор Неделев за малко не изненада Митрев, но бившият вратар на Левски се справи.

През втората част на ст. "Локомотив" продължи да бъде интересно, като заваляха и още голове. В 54' гредата спаси домакините, след като Иван Цветков стреля превъзходно от статично положение. В 57' отново Цветков създаде проблеми на домакините, но ударът на ветерана не бе достатъчно силен, за да затрудни Митрев.

В 68' се стигна до скандална ситуация в наказателното поле на Локомотив, когато кристално чист гол на Ботев бе отменен поради абсурдна засада. Иван Цветков засече центриране на празна врата, но въпреки, че се намираше в редовна позиция, попадението му бе отменено.

Две минути по-късно Локомотив достигна до изравняване на резултата, а точен бе резервата Крум Бибишков. Таранът бе изведен очи в очи със Стаховяк и преодоля полския страж за 1:1.

Справедливостта все пак възтържествува пет минути по-късно, когато вече нямаше какво да спре Иван Цветков. Ветеранът засече превъзходно центриране на Тодор Неделев и прониза Божидар Митрев за 1:2.

И в края на срещата не липсваха интересни ситуации, като и двата отбора не спестиха усилия в атака. В 85' Антонио Павлов не бе точен от пряк-свободен удар, а в 89' Божидар Митрев спаси по фантастичен начин удар с глава на Иван Цветков. В добавеното време футболист на гостите излезе сам срещу Митрев, но стражът на Локомотив спаси.

Най-четени