Загина млад белгийски национал от Волфсбург 11.01 | 11:13

Жуниор Маланда почина след катастрофа вчера

От Даниел Любомиров

Футболният свят бе шокиран вчера с неприятните новини от Германия за смъртта на 20-годишния младежки национал на Белгия и халф на Волфсбург Жуниор Маланда, който загина в катастрофа в близост до град Билефелд.

Според информация на "Билд", позоваваща се на полицията, Жуниор Маланда е издъхнал веднага в следствие на тежкия удар. Белгиецът не е шофирал автомобила, допълва изданието.

Съобщава се, че Маланда се е возил на задната седалка на джип, който според полицията се е движил с превишена скорост. Автомобилът се е забил в дърво, а футболистът на Волфсбург е "излетял" напред в следствие на солидния сблъсък.

Другите двама пътници в джипа са със сериозни травми и приети в болница, но все още живи. Катастрофата е станала около 15:35 часа немско време в събота.

Белгийската футболна асоциация пък разпространи комюнике, в което изразява съболезнованията си на семейството и приятелите и отчита, че спортът е загубил голям талант в лицето на Маланда.

Звездата на Волфсбург и сънародник на загиналия – Кевин де Брюн – публикува своя снимка с Маланда в социалната мрежа Туитър. "Странно е да се чуеш на сутринта със своя приятел, а следобед да научиш тези новини. Загубих скъп приятел твърде рано. Почивай в мир, приятелю", е написал Де Брюн към снимката си.

Водещи