Задава се ново зрелище с елита на фрийстайл мотокроса в "Арена Армеец" 05.12 | 14:45

Родните фенове на мотокроса и екстремните спортове ще имат възможността да се насладят на уникалното шоу на 15 декември (събота) от 19:00 часа

От Мариян Найденов

На 15 декември (събота) за втора поредна година в столичната зала "Арена Армеец" ще се съберат над 10 000 зрители за най-атрактивната надпревара в календара на международната федерация по мотоциклетизъм - финалът на световния шампионат по мотокрос в дисциплината фрийстайл.

За участие са допуснати 12 майстори на скоковете, като половината от тях след квалификациите, ще се борят за победата.

Пилотският състав обещава зрелище. В него попадат Хавиер Вийегас, Реми Бизуар, Либор Подмол, Джош Шийхан и Хосе Мирайес, както и изгряващите звезди Майкел Мелеро и Давид Риналдо. Те отново ще представят на публиката забележителните трикове "360", "Lazyboy, "Ruler", "Cliffhanger" и много други.

Новото в програмата тази година е дисциплината Best Whip (най-добър камшичен скок). Феновете ще се наслаждават и на опитите за подобряване на световния рекорд от 11 метра в скока на височина с мотоциклет.

Телевизия TV7 ще излъчва пряко шоуто, което ще започне в 19:00 часа.

Мирослав Емануилов - управител на eventim.bg - съобщи, че до днес са продадени около 5000 билета на цени 20 лв, 40 лв, 60 лв и 80 лв.

В оставащите 10 дни се очаква да се изкупят и останалите места в залата, като се има предвид, че най-скъпите билети са двойно по-евтини от миналогодишните.

Водещи

Най-четени