Задържаха 11 футболисти за "черно тото" в Бургас* 13.12 | 16:31

На четирима от задържаните ще бъдат повдигнати обвинение.

От Константин Симидчийски

11 футболисти са задържани за незаконни залагания в Бургас. Това разкри вътрешният министър Цветан Цветанов в Благоевград, като по-късно информацията бе потвърдена от пресцентъра на МВР.

С полицейска мярка за 24 часа са задържани играчи от ''А'' и ''Б'' футболни групи, участващи в посредничеството при осъществяване на нелегалните залагания. На четирима от задържаните ще бъдат повдигнати обвинение.

Знаят се имената само на двама от футболиситите, привикани да дават показания - Галин Димов, син на известния в миналото футболист Диян Петков, и Любомир Божинов, като и двамата са от Нефтохимик. От ГДБОП казаха в заключение, че по-късно ще има допълнителна информация.

В последствие стана ясно, че с белезници са били закопчани двама футболисти на Черноморец.

Задържани са двамата организатори на групата - 26-годишният Т.П. и И.С./26 г./, криминално проявен за кражба, и двамата от Бургас. С полицейска мярка за 24 часа са задържани и 11 футболисти от ''А'' и ''Б'' футболни групи, участващи в посредничеството при осъществяване на нелегалните залагания.

Спецполицаите иззели мобилни телефони, компютърни конфигурации и електронни архиви на осъществените залагания. В дома на Т.П. антимафиотите открили 10 000 лева.

Вижте още подробности в Sporta.bg.

* информацията е актуализирана в 16.55 часа

Водещи

Най-четени