Задържаха петима футболисти за побой над полицаи 05.04 | 13:51

Няколко играчи набиха полицаите на терена и после бяха отведени в райнното

От Краси Киров

Играчите в Латинска Америка са известни с горещата си кръв и често се случва да разрешават проблемите си с нефутболни средства.

Това, което се случи след двубоя между бразилския Атлетико Минейро и аржентинския Арсенал Саранди обаче, е достойно повече за боен филм, отколкото за футболен мач, защото не всеки ден може да се види сбиване между футболисти и полицаи, опитващи се да спасят съдиите от гнева им. Всичко това се случва в турнира Копа Либертадорес, който е еквивалент на европейската Шампионска лига.

Иначе домакините от Атлетико не оставиха никакви съмнения в превъзходството си, побеждавайки съперника с 5:2, като два от головете отбеляза легендата Роналдиньо. Всичко това обаче бледнее в сравнение със сцените, които се разразиха след края на мача.

Повечето от футболистите на гостуващия Арсенал Саранди решиха да си го изкарат на официалните лица, което наложи на терена да влезе полиция, която изведе съдийската бригада.

Това обаче никак не се хареса на аржентинците, които пренесоха гнева си срещу силите на реда, като е цяло чудо, че никой не пострада в разразилото се меле.

От полицията обявиха, че са били много близо до това да използват гумени куршуми срещу футболистите. След сцените петима футболисти са били задържани в полицията за разпит.

Видео и снимки от баталните сцени може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени