Залата в Пловдив ще е готова по-рано от предвидените срокове 20.11 | 08:25

От Община Пловдив дават гаранции, че спортната зала ще е готова най-късно до пролетта на 2014 година

От Мариян Найденов

Недовършената многофункционална спортна зала "Колодрума" в Пловдив ще бъде домакин на Европейското първенство по волейбол през 2015 година. Засега държавата е отпуснала 15 млн. лв. за нейното изграждане.

На строителната площадна ка "Колодрума" кипи усилена работа. До края на седмицата ще завърши и поставянето на покрива на съоръжението, за да се работи вътре и през зимата.

От Община Пловдив дават гаранции, че спортната зала ще е готова най-късно до пролетта на 2014 година.

"Трябва да е готова до 2015 г., но ако се спазват всички графици както до момента - залата ще е готова доста по-рано", каза заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков пред TV7.

"Засега финансирането се осигурява ритмично, благодарение на Министерството на финансите. Не сме имали никакви проблеми с изпълнителите, работят, въпреки все по-влошаващите се метеорологични условия", добави Титюков.

"Колодрума" ще е втората по големина спортна зала в България и единствената с колоездачна писта на Балканите, подходяща за големи състезания. В нея ще могат да се практикуват 25 вида спорт. Залата ще разполага с 8 000 седящи места, като се различава от столичната "Арена Армеец" с по-леката си метална конструкция.

Въпреки че все още не е завършена, пловдивската зала ще домакинства освен мачове от Евроволей 2015, и Световното първенство по спортна гимнастика през 2015 г.

Водещи

Най-четени