Заместник-министърът на спорта награди млади футболни надежди 01.05 | 16:50

Лазар Каменов и Любомир Василев наградиха 300 футболни "тигъра"

От iNews.bg

В Деня на труда учениците на треньорите Велико Златаров, Ангел Андреев, Иво Стоименов и Николай Куцаров показаха, че наистина са се потрудили да усвоят футболната игра, за което бяха наградени от заместник- министъра на физическото възпитание и спорта Лазар Каменов и Любомир Василев – главен секретар на спортното ведомство.

Футболният турнир за купа "Тигрите” и тази година е включен в календара на Националната кампания на МФВС "Аз обичам спорта”. Негов организатор е Велико Златаров, който инициира надпреварата за 7-ми път. Турнирът е за деца от училищата - 1-6 клас и за деца от детските градини, затова се провежда на два етапа. В днешния етап участваха 300 ученици на възраст между 7 и 13 години.

Заместник-министърът остана приятно изненадан от ентусиазма на младите футболни надежди. "Изключително съм щастлив, че толкова деца се включват в Националната кампания "Аз обичам спорта”. През тази година инициативата ще се разрасне, но най-хубавото е, че тук се получи истински спортен празник и децата почувстваха тръпката от спорта и необходимостта от движението”, коментира играта доц. Каменов.

Всеки малък футболист бе награден със златен медал, върху който рита топка футболното човече Здравко, талисман на кампанията. 7-те училища изпратили участници в турнира получиха от Министерството на спорта купа. За най-добър вратар на турнира бе отличен Димитър Тончев, който получи статуетка лично от Лазар Каменов, а Любомир Василев връчи приза за голмайстор на Емил Романов.

Треньорът Велико Златаров благодари на родителите, че са записали децата си при тях да тренират футбол и обеща, че ще ги обучават добре, за да може България да има футболисти като Христо Стоичков и Димитър Бербатов.

Утре, 2 май, от 10,20 часа в 134 СОУ "Димчо Дебелянов” волейболният ас Борислав Кьосев ще проведе час по физическо възпитание с учениците от 11”б” клас. Адрес: гр. София, ул. "Пиротска” № 78 (до градинката на църквата "Св. Николай Нови Софийски”.

Водещи