Запознайте се с българския фенклуб на Галатасарай 26.03 | 17:47

Интервю с един от основателите на фен-общността на турския гранд

От Даниел Любомиров

Тази събота (28.03.2015 година) ще се проведе благотворителният турнир по футбол "Заедно можем повече". Надпреварата е подкрепена от "Фондацията на Стилиян Петров" и в нея ще участват фен отборите на осем от най-известните фенклубове в страната.

Sporta.bg се свърза с фенклуба на Галатасарай в България, а един от основателите на клуба Ерхан Салиев бе така любезен да отговори на всички наши въпроси.

- Кога и как започна всичко?

- Преди 3-4 месеца открихме клуба официално. Иначе аз отдавна имах желание да го направя, но чаках някой съмишленик да ме подкрепи и заедно да направим първите стъпки. Човекът, който ми помогна, бе Костадин Младенов. В момента фенклубът има 8 души, които са учредителите му, но активно 4-5 човека движим нещата.

- Какви са целите, които сте поставили пред себе си?

- Искаме хората да ни приемат като нещо добро. Имаме желанието да помогнем на манталитета на българския запалянко и той да се наслаждава на футбола, да го използва, за да намери нови приятели или просто за забавление. Не приемаме агресията, която цари по родните ни стадиони и силно се надяваме, че това може да се промени.

- Какви са бъдещите ви планове?

- Понеже все още не сме посещавали всички заедно мач на Галатасарай, нашият фен клуб обмисля да посети на живо срещата с Бешикташ. А иначе участваме в най-различни благотворителни кампании. Една от тях се казва "Зедно можем повече" и е под егидата на "Фондация Стилян Петров", като в нея ще се включат общо осем различни фенклуба.

Цялото интервю четете в Sporta.bg

Най-четени