Започна мащабният ремонт на стадиона във Велико Търново 01.03 | 17:56

800 000 лева ще струва обществената поръчка за "Ивайло"

От Даниел Любомиров

Кметът на Велико Търново Даниел Панов направи първа копка на стадион "Ивайло", с което стартира мащабен ремонт на спортния комплекс.

Градоначалникът извади първия чим от терена и заяви, че ще го вземе в кабината си, за да му напомня непрекъсното да следи как върви работата.

След това кметът обяви, че е изчакал със старта на дейностите, за да приключи ученическото първенство по футбол и да има къде да играят децата, които са най-важни.

Мащабната обществена поръчка е на стойност над 800 000 лева и ще бъде изпълнена от фирми със седалища във В. Търново, София и Шумен.

Етър се премести в Сливен, където ще бъдат настанени играчите, ще тренират и ще играят мачовете си в "А" група.

"Сключихме договор със Сливен - за базата на Йордан Лечков, от днес се настаняваме там. Всички домакински мачове на "Етър 1924″ ще се играят там, там ще тренираме и ще сме настанени. Надявам се на края на сезона да сме отново в елита.

Всичко е договорено, сключен е договор - стадион, тренировъчна база, хотел "Спорт палас", храна, всичко от - до... Лесно се разбрахме с тях, нямахме никакви проблеми, за час и половина се договорихме.

Има обща сума, която няма да обявяваме, двете страни се разбрахме, сезонът ще го изиграем там. Престоят там ще ни излезе много по-изгодно във всяко отношение, отколкото във Велико Търново", бе обяснил преди 2 седмици административният директор Радин Хаджиев.

Водещи

Най-четени