Заубер показа новия болид С31 06.02 | 13:51

Швейцарският отбор ще тества новата кола утре на пистата Херес

От Краси Киров

Заубер разкри возилото за сезон 2012-та година на официалния си сайт, а дебютното му представяне на пистата ще стане на тестовете в Херес, които почват утре и ще продължат 4 дни.

Швейцарският отбор е един от трите, които ще покажат болида си днес, като другите са Ред Бул и Торо Росо.

С31 прилича на F2012, на който ще заложи Ферари, като и двата дизайна се отличават с двустепенния си нос, определен от Ейдриън Нюи като "грозен". Както е известно, Ферари е доставчик на двигатели за Заубер и има логика двете коли да си приличат.

С31 има по-малки радиаторни кутии (сайдподове), които целят да насочват повече въздух към задната част на колата, тъй като през 2012-та няма да има обдухващи дифузьори.

Заубер ще се стреми да се утвърди в средата на класирането, тъй като в края на миналия сезон започна да губи позиции спрямо Форс Индия и донякъде Рено, които са амбицирани да играят по-сериозна роля през новата кампания.

Камуй Кобаяши завърши на 12-та позиция в подреждането при пилотите в края на сезон 2011, като събра 30 точки - с 3 повече от дебютанта с Форс Индия Пол Ди Реста. Най-доброто състезание на японския пилот беше в Монако, когато той завърши на 5-то място.

Колегата му Серхио Перес остана 16-ти в класирането с 14 пункта, като в Гран при на Великобритания той финишира най-напред - 7-ми.

Водещи