Здрава битка и нулево равенство между Арсенал и Юнайтед 12.02 | 23:48

Драма в Лондон остави Ливърпул в голямата битка

От Божидар Азманов

Арсенал и Манчестър Юнайтед не успяха да се победят в голямото дерби на 26-ия кръг в английската Висша лига и завършиха при 0:0.

Двата тима изиграха много качествен мач, в който единствено липсваха головете. Въпреки това нападателите Робин ван Перси и Оливие Жиру бяха ключовите фигури за двата тима, но пропуснаха да отбележат.

Едно от най-чисите положения в мача пък се откри пред Лоран Косчелни в 62-а минута, но негов удар бе избит от голлинията. В края на двубоя блеснаха и двамата вратари. Първо Войчех Счесни отчая Ван Перси отблизо, а след това и Давид де Хеа демонстрира рефлекс и спаси удар на Санти Касорла.

В 63-а имаше домакините от Лондон имаха претенции за дузпа, след като Неманя Видич събори с лакът Жиру в пеналта, но реферът Марк Клатенбърг не сметна, че това е достатъчно за най-тежкото наказание във футбола.

Така Арсенал остава на второ място с актив от 56 точки - на една зад лидера Челси, който е с 57. Манчестър Юнайтед остава 7-и с 42 точки, далеч от топ 4.

Повече за мача между Арсенал и Манчестър Юнайтед вижте в Sporta.bg

В друг изключително интересен двубой Ливърпул стигна до трудна победа над Фулъм. Яя Туре даде аванс на "котиджърс", като си вкара автогол в началото на мача. Стъридж обаче възстанови равенството в самия край на първото полувреме.

Гостите бяха попарени отново в в 63-а от Киърън Ричърдсън, но Фелипе Коутиньо успя да изравни за 2:2 десетина минути по-късно. В даденото от съдията продължение мърсисайдци получиха правото да изпълнят дузпа и Стивън Джерард оформи крайното 3:0

Така Фулъм не успя да повтори подвига срещу Манчестър Юнайтед от уикенда, когато момчетата на Мюленстийн стигнаха до 2:2. Загубата ги оставя на 19-о място с 19 точки, докато Ливърпул е само на 4 точки от лидера Челси.

Още за двубоя Фулъм - Ливърпул ще намерите в Sporta.bg

Тотнъм пък размаза Нюкасъл с гръмкото 4:0 и то насред "Сейнт Джеймсис Парк". Резултатът откри Емануел Адебайор в 19-а минута, а кошмарът за "свраките" дойде през второто полувреме. Паулиньо направи 2:0 в 54-а минута, а в 83-а и 88-а отново Адебайор и Насер Шадли оформиха крайния резултат.

Тотнъм събра 50 точки на петото място, а Нюкасъл е девети с 37.

Подробности за срещата между Нюкасъл и Тотнъм четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени