Здрави дербита предстоят в топ 16 на Евролигата 16.12 | 10:34

Вече е ясно разпределението на отборите във втората групова фаза на надпреварата

От Иво Вецев

Испанският колос Реал Мадрид ще трябва да се изправи срещу ЦСКА (Москва) във втората групова фаза на най-силния европейски баскетболен турнир - Евролигата. Това отреди тегленият вчера жребий.

"Кралския клуб" спечели своята група А по-рано през сезона, докато "армейците" завършиха втори в група Б, където Барселона успя да надделее в битката за първата позиция.

В група Е на турнира определено ще има какво да се види, тъй като там попадна и хегемонът на Европа Панатинайкос, който през тази година е със значително намалени финанси, което допринесе за третото място на клуба в група А, където "детелините" вече играха с Реал.

Тази група се допълва от Жалгирис, който спечели група С на турнира, а останалите отбори са Уникаха, Анадолу Ефес, Алба Берлин и Броуз Баскетс.

В група F без съмнение най-интересно ще е при сблъсъците между Макаби Тел Авив и Барселона Регал, които спечелиха убедително своите предварителни групи. Не по-малко интересно ще бъде и участието на шампиона от миналия сезон Олимпиакос, който обаче разочарова през новия сезон и завърши едва на трето място в първата фаза на турнира.

Два турски отбора също попаднаха в тази група - Бешикташ и Фенербахче, а Монтепаски е единственият италиански отбор, който ще защитава честта на Ботуша в баскетбола. Химки и Каха Лаборал са последните два отбора в група F.

Първите мачове ще се изиграят в края на тази година, като ще можем да се насладим на най-доброто от европейския баскетбол на 27 и 28 декември.

Най-четени