Златанов разкова Тренто и Казийски 05.05 | 20:57

Решителната среща от финалната серия е следващата неделя

От Иво Вецев

Феновете на волейбола по цял свят ще имат честта да наблюдават 5-и решителен мач за титлата в най-силното първенство - Серия А1, след като Копра Пиаченца буквално разби Итас Диатек Трентино и вкара в серията в решаващ двубой.

Тази вечер в "Пала Банка" отборът, чийто капитан е Христо Златанов, показа възможно най-добрата си игра и неговите 25 точки се оказаха решаващи за разгрома от 3:0 (25:22, 25:19, 25:20).

От самото начало Копра наложи своето темпо и поведе с 5 точки на първата техническа пауза, но резултатът беше изравнен до 9:9 със силна игра на Хуанторена. Геймът продължи при равен резултат до 17:17, когато Еър Златанов успя да направи 21:18, а до края на сета Тренто не успя да обърне развоя на срещата.

Втората част започна равностойно, но Казийски и компания успяха да дръпнат за 8:6. Оттам нататък настъпи ново изравняване, а Пиаченца наложи своята воля с хубави атаки на Симон и Златанов, които направих резултата 19:14, а при тази разлика дойде и победата за домакините във втория гейм - 2:0.

Отчаяният опит на Тренто да обърне развоя на събитията доведе до разлика от 4 точки при 10:6, а втората техническа пауза дойде при 16:14 за носителите на Купата. И това обаче не помогна на гостите, които не се справяха със сервисите на Холт и атаките през центъра на Симон, а геймът приключи при 25:20 за домакините - 3:0 и феновете очакват мач №5.

Двубоят ще се проведе в "Пала Тренто" в деня на изборите в България - 12-и май. Срещата е с начален час 18:30 часа, като ще бъде предавана по BTV Action, както и италианската RAI Sport 1.

Водещи

Най-четени