И Финландия се подигра с обезкуражена България 14.09 | 19:16

Край на Световното за "лъвовете"

От Иво Вецев

Българският национален отбор записа още едно тежко поражение за край на Световното първенство по волейбол в Полша, след като родните волейболисти бяха смачкани с 0:3 (18:25, 21:25, 18:25) от Филналдия в последен двубой от група F на шампионата.

Напрежението върху волейболистите ни, което се настани в техния лагер през последната седмица, даде отражение и срещу тоталния аутсайдер в нашата група, след като "Суоми" буквално разби "лъвовете".

За пореден двубой атаката на България изневери, след като отборът завърши с под 50% в атака, а Дани Милушев и Цветан Соколов записаха ужасяващ за техните възможности процент. Посрещането също не беше на ниво, а традиционно силния елемент "блокада" отново липсваше на терена.

Финландците пък играха ентусиазирано пред близ 3000 свои сънародници, а българите така и не намериха противодействие на Сивула, който записа цели 21 точки (2 от които от блокада).

Към слабата игра можем да добавим и много слабата концентрация на българския тим, който допусна 26 грешки, подарявайки цял гейм само от грешки на своя съперник.

С това участието на България приключи на Световното, а в последния двубой най-резултатен беше Цветан Соколов с 9 точки. Пенчев завърши с 8. България финишира на 7-о място в група F с актив от едва 5 точки. Единствено Китай завършва зад родните представители.

Водещи

Най-четени