Ибрахимович поведе ПСЖ към нов успех 24.10 | 00:11

Парижани попиляха Андерлехт за рекордна победа в Европа

От Божидар Азманов

Пари Сен Жермен се разправи по категоричен начин с Андерлехт и вкара цели пет безответни попадения във вратата на белгийския шампион насред неговия "Констант Ванден Сток" и записа рекордна победа в Европа.

 

За пореден път героят за парижани се казваше Златан Ибрахимович, който на четири пъти прати топката във вратата на шокираните домакини.

 

През първата част Ибра се разписа в 17-та, 22-та и 36-та минута, а попаденията му бяха кое от кое по-впечатляващи. Това означаваше първи хеттрик за него в Шампионската лига и то рамките на 19 минути - осмият най-бърз в историята на Шампионската лига.

 

В началото на втората част Единсон Кавани ополозотвори груба грешка в отбраната на Андерлехт, за да покачи на 4:0, а в 62-та минута Ибрахимович вкара своето четвърто попадение в мача, с което окончателно подчерта кой ще бъде крайният победител. Така двете звезди на ПСЖ се разписаха за първи път в момент, в който и двамата са на терена.

 

С третия си пореден успех в Шампионската лига ПСЖ категорично оглави група С с 9 точки и даде сериозна заявка участие в спора за трофея през май. Андерлехт пък записа втора неприятна домакинска загуба и остава последен, без да е спечелил дори точка.

 

Повече за мача между Андерлехт и ПСЖ вижте в Sporta.bg

 

Второто място делят португалският гранд Бенфика и Олимпиакос с по 4 точки. Днес двата тима се срещнаха на "Ещадио да Луш" и стигнаха единствено до равенство 1:1.

 

Петнадесет минути преди почивката Олимпиакос разпечата мрежата на Артур, след като Алехандро Домингес отбеляза 0:1.

 

Равенството обаче бе възстановено седем минути преди края, когато Оскар Кардосо спаси португалците от загуба, вкарвайки след асистенция на централния защитник Луйзао.

Водещи

Най-четени