Ибрахимович се завърна с хеттрик за Милан 03.03 | 21:04

"Росонерите" спечелиха с 4:0 гостуването си на Палермо, запазвайки първата си позиция в Серия А

От iNews.bg

Италианският шампион Милан запази лидерската си позиция във временното класиране на Серия А, след като тази вечер "росонерите" постигнаха гръмка победа с 4:0 при гостуването си на Палермо в Сицилия.

Възхитително завръщане в игра осъществи шведският таран на гостите Златан Ибрахимович, който отбеляза скоростен хеттрик за 13 минути в мрежата на Емилиано Вивиано. Както е известно, Ибрахимович изтърпяваше наказание от 3 мача за отправен удар без топка, но днес отново доказа, че е много важна фигура в състава на Масимилиано Алегри. Един гол за крайния успех добави и централният бранител Тиаго Силва, който се разписа с глава през втората част.

Макс Алегри за пореден път трябваше да прекроява своя стартов състав, борейки се с куп кадрови проблеми. Алешандре Пато, Филип Мексес, Кларънс Зеедорф, Кевин-Принс Боатенг, Алесандро Неста и Макси Лопес бяха само част от отсъстващите, докато Антонио Ночерино получи шанс да излезе срещу своя бивш клуб. Даниеле Бонера, Съли Мунтари и Урби Емануелсон излязоха титуляри, а атаката бе водена от Златан Ибрахимович и Робиньо. Атаката на домакините отново бе водена от ветерана Фабрисио Миколи, който обаче не успя да се разпише в пазената от Кристиан Абиати врата.

Футболистите на Милан играха с черни ленти на своите ръце, отдавайки почит на починалия Карло Монтанари, който бе член на борда на директорите на миланския колос.

Първите 45 минути протекоха по кошмарен начин за домакините от Сицилия, които напълно рухнаха в периода между 22' и 35'. Ибрахимович зададе тон за предстоящия си моноспектакъл на "Стадио Барбера", след като бе намерен от Робиньо и прати топката под гредата на пазената от Вивиано врата.

Между 31' и 35' шведът заби още два гола в мрежата на Палермо, с което и на практика уби интригата в двубоя. Първо Ибра удвои след добра контраатака на шампионите, а четири минути по-късно оформи хеттрика си, отбелязвайки след впечатляващ удар в далечния ъгъл. До почивката бившият нападател на Барселона можеше да отбележи и за четвърти път, но този път Емилиано Вивиано се намеси решаващо и с крак отрази удара на тарана.

На почивката Макс Алегри извърши една промяна в своя титулярен състав, като Лука Антонини отстъпи мястото си на Джамел Месба. Само три минути след подновяването на играта Златан Ибрахимович отново имаше шанс за четвърти гол, но Вивиано отново отрази. В 52' Тиаго Силва затрудни максимално противниковия вратар след изпълнение на пряк-свободен удар, ала шест минути по-късно Вивиано отново бе безпомощен. Тиаго Силва се озова в наказателното поле на Палермо и с глава засече центриране на влезлия в игра Ел Шаарави, оформяйки крайното 0:4 в полза на своя тим.

До последния съдийски сигнал срещата вече се доиграваше, като шанс за изява в последните минути получи и 38-годишният Филипо Индзаги, който зае мястото на Робиньо. По този начин Милан събра актив от 54 точки и отново дръпна с 4 пункта пред втория Ювентус, който тази вечер приема Киево на своя "Ювентус Арена" в Торино. Палермо от своя страна продължава да заема място в средата на таблицата.

Водещи