Ивайло Петев: Имаме шансове и ще ги преследваме докрай 25.07 | 10:22

На въпрос, какъв според него би бил перфектният сценарий за развитието на мача, наставникът на Лудогорец отговори така: "Ако мога да си пожелая, бих искал от първите 1-2 или 3 ситуации, които създадем - да отбележим гол

От Мариян Найденов

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев даде пресконференция преди срещата реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу Динамо (Загреб). Младият специалист смята, че отборът му има своите шансове и ще ги преследва докрай. Първият мач в Разград завърши без победител - 1:1.

"Очакванията ми за утрешната среща са нашият отбор да съумее да запази това настроение, с което игра в мача в Разград и аз се надявам и съм сигурен, че ще успеем. Очаквам един тежък мач, мач на надлъгване. Надявам се в рамките на 90-те минути ние да сме краен победител. Много ще е трудно, динамо е доста сериозно име във футбола, доста добър отбор, но ние имаме нашите шансове и ще ги преследваме докрай", каза Петев.

Доста пъти гледах първия мач и единствено съжалявам, че играхме доста убедително, а не успяхме да реализираме положенията си за гол. Във футбола тия неща са напълно нормални и в утрешния мач се надявам да сме си извадили поуки, да коригираме нашите грешки и да ги сведем до минимум.

Ние не сме допускали чак толкова много грешки, но имаше моменти, в които трябваше да сме малко по-добре организирани във фаза атака. Трябваше да сме по-прецизни пред гола, защото точно вв момента когато Динамо ни отбеляза гол, ние имахме едно от най-чистите си положения в мача", добави треньорът на разградските "орли".

На въпрос, какъв според него би бил перфектният сценарий за развитието на мача, наставникът на Лудогорец отговори така: "Ако мога да си пожелая, бих искал от първите 1-2 или 3 ситуации, които създадем - да отбележим гол.

"Може и да има промени в състава, но може и да няма. В главата си имам идея кои ще започнат, но ще изчакам до мача", така Петев коментира дали ще предприеме промени в стартовия си състава, като добави, че промени в тактическата постройка на отбора едва ли ще има и Лудогорец ще играе нападателно и в реванша.

Накрая помолен да сподели кои според него са слабостите на съперника, Ивайло Петев дипломатично отговори, че в никакъв случай не иска да коментира Динамо, като изказа уважението си към хърватския гранд.

"За Динамо аз няма да давам никакви коментари. Динамо е много силен и балансиран отбор, който разполага с много добри играчи. Ще бъде трудно, но ние имаме нашите шансове.

Водещи

Най-четени